Fakta Skästa gård

FAKTA SKÄSTA GÅRD


Gården är belägen endast fem minuters bilfärd från Erikslunds köpcenter, Västerås, i riktning mot Fagersta. Vi har strax över 100 boxplatser som är fördelade över nio olika stall där respektive består av 4 till 30 boxar. Här finns stora möjligheter att skräddarsy din uppstallning utifrån just dina önskemål, allt från att hyra en box till ett helt eget stall. Här finns möjlighet att hyra "kallt" och därmed sköta det mesta själv - eller full service inklusive fodringar, ut- och insläpp, mockning mm, och självklart allt där emellan. I och med att boxarna är fördelade över flera olika stall så upplevs gården som väldigt lugn.


Ridhuset är 83*24 m med fibersand och ottomatta. I ridhuset sitter ny ledbelysning som bidrar till att det är mkt ljust. På gården finns dessutom tre uteridbanor. En större med fibersand samt bank och pulvermangrav, en stor gräsbana med stort och litet vatten samt en mindre bana (20*60), även den med fibersand. Alla ridbanor sladdas och underhålls minst fem gånger i veckan. Runt gården finns också många fina ridvägar samt en 850 m lång galoppbana hos grannen, vilken Skästas hyresgäster får nyttja.


Vi har tre fullt utrustade hinderparker, så för dig som är hoppryttare är detta paradiset då det ofta står olika övningar eller banor framme på en av ridbanorna. Alla är dock välkomna oavsett gren eller inriktning.


På Skästa finns också en stor skrittmaskin med tak och plats för åtta hästar. I stallen finns groomingplatser, solarium, flera sadelkammare, spolspiltor, fikaaltan, stor tvättmaskin etc. I ridhuset finns en nyrenoverad cafeteria.


På gården finns möjlighet att träna för A-, B- och C-tränare i hoppning och dressyr. Vill du träna för andra tränare än de som finns på gården (eller inte träna alls) så går det självklart också bra. Hos oss på Skästa Gård är ALLA välkomna oavsett disciplin och nivå på ridning.


Alla sköter och tränar sin häst precis som man vill så länge man följer gårdens grundregler och behandlar sin häst på ett korrekt sätt i enlighet med djurskyddlagen. På Skästa jobbar vi aktivt för en god stämning och vårt mål är att ett gott prestationsklimat ska råda.


Alla hästar på Skästa erbjuds daglig utevistelse i större eller mindre hagar efter behov och önskemål. På sommaren kan vi också erbjuda sommarbete om så önskas.


En dag i veckan finns Mälaren Hästklinik på plats.


Har ni frågor eller vill komma på visning är ni välkomna att höra av er till Hannah på 070-6875058 alt stallchef@skastagard.se eller till Louise 070-3721463, info@skastagard.se