Fakta Skästa gård

FAKTA SKÄSTA GÅRD:

5 min från Erikslund köpcenter- Västerås.

Gården har strax under 100 boxplatser som är fördelade över 9st olika stall. Här kan du bestämma själv om du vill hyra en box, eller ett helt eget stall. De egna stallen kan vara allt från 4 st boxar - 30 st boxar. Du kan också bestämma om du vill hyra "kallt" och sköta det mesta själv - eller helt full service inkl mockning mm mm och självklart allt där emellan.

I och med att boxarna är fördelade över olika stall så är det "lungt" på gården. Ridhus som är 83*24 m med fibersand och ottomatta. I ridhuset sitter dessutom helt ny ledbelysning som bidrar till att det är mkt ljust. Skästa har dessutom 3st uteridbanor, en större med fibersand samt bank, pulvermangrav, en stor gräsbana med stort och litet vatten samt en mindre grusbana (20*60) Många fina ridvägar runt gården!! Samt 850 m lång galoppbana hos grannen som Skästas hyresgäster får nyttja.

Vi har 3 st fullt utrustade hinderparker, så för dig som är hoppryttare är detta paradiset då det ofta står olika övningar eller bana framme på en av ridbanorna. Alla är dock välkomna dressyr, fälttävlan, island, western mm mm

Skästa har även en stor skrittmaskin med tak som tar upp till 8 st hästar. Skrittband finns också. I ett av inackorderingsstallen finns groomingplatser, solarium,flera sadelkammare, nybyggd fika altan, stor tvättmaskin mm mm Vi har även ett helt nyrenoverat inackorderingsstall med blandannat öppningsbara fönster, groomplatser, stor sadelkammare och spolspilta.

I ridhuset har vi en mysig cafeteria.

Alla ridbanor sladdas och underhålls minst 5 ggr i veckan. På gården finns möjlighet att träna för A tränare i både hoppning och dressyr, samt många andra duktiga tränare som finns på plats. Vill du träna för en annan tränare ( eller inte träna alls  😉) så går det också självklart bra!

Hos oss på Skästa Gård är ALLA välkomna!!! Oavsett disciplin och nivå på ridning . Vårt måtto är att ha Högt i tak!

Alla sköter/rider sin häst precis som man vill så länge man följer Gårdens grundregler och behandlar sin häst på ett korrekt sätt enl djurskyddlagen.

På Skästa jobbar vi aktivt för en god stämning och vårt mål är att det alltid ska vara ett bra prestationsklimat!

En av våra stora fördelar är också att det finns mycket erfarenhet och kunskap på plats och det får man gärna ta del av men självklart inget krav!

På Skästa kan du i princip alltid ha sällskap när du rider eller inte - du bestämmer  😄 👍

Alla hästar på Skästa erbjuds daglig utevistelse i större eller mindre hagar efter behov ! På sommaren kan vi också erbjuda sommarbete om så önskas. Även en nybyggd lösdrift finns.  😄