Samarbetpartners på Skästa Gård

Samarbetspartner på Skästa Gård


På Skästa finns många med egen verksamhet.

Vi samabertar alla tillsammans för att utveckla oss själva och våra verksamheter.

Detta gör att vi har en väldig bredd på vår kunskap.

På gården finns följande verksamheter:


Ingrid Jerlin

Eva-Karin Oscarsson

Verksamhet: Håller dressyrträningar, lektioner för markarbete hopphästar, tömkörning, tillridning, utbildning av hästar.

Ingrid har regelbundet dressyrträningar på måndagkvällar på Skästa gård.


Meriter/utbildning: Tävlat Grand Prix dressyr, startat SM, plac svårklass, plac unghäst championat. Startat 1,30 hoppning. Är utbildad B tränare i dressyr, svensk ridlärare level 3, hippolog och ridledarutbildare. Varit stall och dressyrelev hos Susanne Gielen, arbetat en sommar hos Kyra och Richard i England.Arbetat som lärare och unghästutbildare på Ridskolan Strömsholm


Kontaktuppgifter: 0704-415251


Stall Emma KåbringEva-Karin Oscarsson A-tränare och Svensk Fellow kommer att ha regelbundna träningar på måndag förmiddagar!

Anmäl ditt intresse till verksamhetsansvarig@skastagard.se


Eva Karin har en otroligt gedigen och framgångsrik bakgrund inom hästyrket och som tränare.

Hennes ridmeriter är imponerande bla ponny SM i alla grenar. Hon har tävlat hoppning upp till och med 150 cm.

I dressyr så är det en lång och imponerande lista. Högst upp toppar OS i Barcelona med en fjärde plats i lag, 2 SM guld, 2 silver ,2 brons, 2 NM guld individuellt och 4 lag guld. Hon har deltagit i Världscupfinaler, Europamästerskap och Världsmästerskap.

Hon har tidigare drivit eget tränings- och utbildningsstall och under många år var hon huvudlärare i dressyr på Strömsholm. Hon har dessutom även varit landslagsledare för ponny, juniorer och YR.


Eva-Karin brinner verkligen för att få dela med sig av sin verktygslåda som består av så mycket erfarenhet, kunskap, olika övningar och lösningar, vilket hörs när man lyssnar på hennes träningar.

Att hjälpa ryttaren att få hästen att gå i balans och bjudning, rakriktad och självbärig i alla gångarter är hennes filosofi!

Ledorden Eva-Karin jobbar efter är: respekt, ödmjukhet, tålamod och envishet.

Som tränare har hon ett fantastiskt öga och hon hittar alltid de små detaljerna som gör en enorm skillnad. Hon har förmågan att se hästens förutsättningar och jobba utifrån dessa för att utveckla ekipaget till deras fulla potential.

Förutom regelbundna träningar, så kommer vi att arrangera dressyrkurser, ryttarutvecklingskurser och säkerligen en och annan clinic tillsammans med Eva-Karin!


Karin Olsson, Equipped Hästsport

Verksamhet: Hyr sju boxar i ett eget stall på Skästa Gård och bedriver verksamhet med in-, tillridning, utbildning och tävling av hästar.

Emma kommer till årsskiftet att starta upp regelbundna träningar på torsdagkvällar på Skästa gård!


Meriter/utbildning: Deltagit i flertalet SM, tävlar upp till 155. Främsta placeringen är NM guld för U25 ryttare 2014.


Kontaktuppgifter: 0730-39 19 19, 

emma_k_90@hotmail.com

Verksamhet: Håller främst hoppträningar på gården men också privatlektioner i markarbete och dressyr. Karin har regelbundna träningar jämna torsdagar.


Meriter/utbildning: Utbildat hästar och tävlat upp till 1,30. Är utbildad Svensk Ridlärare level II, C-tränare i hoppning och legitimerad gymnasielärare inom ämnena Hästkunskap och Ridning. Har 20 års erfarenhet av arbete som stallchef och lärare inom utbildnings-, tävlings- och försäljningsstall, ridskola samt hästgymnasium. Drivit eget hästföretag i 15 år. Arbetar numera heltid med skolutveckling och driver företaget parallellt, bland annat med ett konsultuppdrag för Skästa Gård som Teamansvarig. Är dessutom lagledare för Föreningen Skästa Ridcenters elitlag i hoppning.


Kontaktuppgifter: 070 578 62 57

teamansvarig@skastagard.se